Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@04:21:57 GMT

۳۰ درصد تحقیقات کشور مربوط به حوزه سلامت است

تاریخ انتشار: ۴ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۳۸۵۵۵

به گزارش ایلنا، رضا ملک زاده، در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با ارائه گزارشی از وضعیت پژوهش های حوزه سلامت در کشور، رشد فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را چشمگیر و میزان همکاری های بین المللی این دانشگاه در حوزه پژوهشی را از متوسط کشوری، بالاتر اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: متوسط همکاری های بین المللی دانشگاه های علوم پزشکی کشور، حدود ۲۰ درصد است که این شاخص در مورد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به ۳۰ درصد رسیده است.

ملک زاده با اشاره به نمودارهایی از چگونگی فعالیت های پژوهشی ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی سطح کشور و مقایسه آنها با یکدیگر، افزود: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی طی سالهای اخیر به لحاظ تولید علم، استناد مقالات علمی، رشد بسیار چشمگیری داشته است.

وی با اشاره به اینکه فعالیت های پژوهشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قابل رقابت با دانشگاه های بزرگ کشور است، اظهار کرد: این دانشگاه نسبت تعداد اعضای هیات علمی و محققان خود بیشترین فعالیت را داشته است.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت از فعالیت پژوهشی پرفسور حسین نجم آبادی، رییس گروه آموزشی و مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تقدیر کرد و گفت: می توانیم ایشان را به عنوان الگویی برای تمامی دانشگاه های کشور معرفی کنیم و سوابق علمی و فعالیت های پژوهشی ایشان به ویژه همکاری علمی با مراکز و مجامع بین المللی (۶۰ درصد)، از شاخص کشوری بالاتر و افتخاری نه فقط برای دانشگاه، بلکه افتخاری برای کشور محسوب می شود.

 وی پرفسور نجم آبادی را به عنوان اولین انتشاردهنده مقاله اصیل پژوهشی کشور در مجله معتبر بین المللی Nature معرفی کرد و افزود: پروفسور نجم آبادی بیشترین تمرکز را بر تحقیقات ژنتیک که می تواند از ناتوانی ها پیشگیری کند، داشته اند و با توجه به همکاری و مدیریت ایشان در تاسیس مرکز ایرانوم کشور (بانک ژنوم ایرانی) در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، امیدوارم این دانشگاه بتواند در زمینه  ژن درمانی به نتایج ارزشمندی برسند؛ چرا که با ژن درمانی می توان حدود ۳۰۰ معلولیت را درمان کرد.

 ایران، رتبه اول تولید علم در حوزه علوم پزشکی را در منطقه دارد

ملک زاده در بخش اولیه از سخنانش با نمایش نمودارهای مربوطه به چگونگی وضعیت تولید علم و فعالیت های پژوهشی ایران و مقایسه آن با کشورهای منطقه و همچنین کشورهای توسعه یافته پرداخت و گفت : رتبه ایران به لحاظ تولید علم حوزه علوم پزشکی از  شانزدهم  به  چهاردهم در سطح جهان ارتقا یافته و رتبه اول در میان کشورهای منطقه را کسب کرده است.

 وی افزود: رشد کشور در تولید علم در حوزه سلامت طی سالهای اخیر به ویژه در دو دهه اخیر از جهش خوبی برخوردار بوده و انتشار مقالات علمی و فعالیت های پژوهشی افزایش چشمگیری داشته، به طوری که براساس گزارش های جهانی سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۲ هزار مقاله علمی از ایران در بانک اطلاعاتی اسکوپوس ثبت و منتشر شده است.

 معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: با وجود ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی و ۷۰۰ مرکز تحقیقات حوزه سلامت در کشور، علاوه بر تولید علم، خدمات سلامت نیز با کیفیت مطلوب به مردم ارائه می شود.

ملک زاده همچنین ۳۰ درصد تحقیقات کشور را مربوط به حوزه سلامت دانست و گفت: این درحالی است که فقط ۱۰ درصد اعضای هیات علمی کشور در حوزه علوم پزشکی فعالیت می کنند.

وی همچنین با اشاره به زیرساخت هایی که طی سالهای اخیر برای حمایت از فعالیت های پژوهشی و طرح های تحقیقاتی انجام شده، ایجاد ۱۸ اتاق تمیز برای اولین بار در سطح کشور، تاسیس موسسه نیماد، کوهورت جمعیت کشور، کوهورت سالمندان و کوهورت بالغین را از مهمترین اقدامات انجام شده، ذکر کرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، از نیروهای انسانی متخصص و محققان کشور به عنوان سرمایه های ملی نام برد و گفت: از این نظر، وضعیت ایران از کشورهای دیگر خیلی بهتر است و وجود این سرمایه انسانی، سبب ارتقای کشور در تولید علم شده است.

ملک زاده همچنین با اشاره به اینکه بودجه تحقیقات، ناچیز است، افزود: اگر بخشی از یارانه انرژی کشور را به بخش تحقیقات اختصاص می دادند، شاهد رشد بیشتر این بخش و شکوفایی علمی کشور بودیم.

گفتنی است، در پایان این مراسم که به مناسبت هفته پژوهش در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با حضور معاون تحقیقات وزارت بهداشت، ریاست، معاونان، مدیران و پژوهشگران دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، ضمن تقدیر از پژوهشگران برتر در زمینه های مختلف، از تمبر یادبود و تقدیر از دو استاد و محقق فرهیخته کشور، پرفسور حسین نجم آبادی و دکتر رضا نیلی پور، رونمایی شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران تحقیقات و فناوری سلامت وزارت بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۳۸۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه امروز در نشست روسای حوزه‌های علمیه، نخبگان، دانشجویان، اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه‌های گلستان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر براساس نیاز‌های عصر جدید در موضوعاتی مانند تهیه سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتونومی متمرکز شده است.

وی افزود: علت تحریم این شورا از طرف دولت‌های غربی، تمرکز فعالیت‌های جدی ما در زمینه علوم جدید بوده است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه راهکار‌های مقابله با مهاجرت نخبگان و تحقق الگوی حکمرانی نخبگانی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی افزود: با تلاش‌های چند دهه اخیر در زمینه توسعه علوم انسانی و اسلامی، امروز ایران به یکی از کشور‌های شاخص در رشد کیفی این علوم تبدیل شده و هیچ کشوری به اندازه ما در این عرصه پیشرفت نداشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند دانشگاه اسلامی در سال‌های گذشته در این شورا مصوب شده است و با اجرای این سند غالب مشکلات فرهنگی در دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور