Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به مناسبت روز جهانی معلولان، ضمن اعلام آمادگی این دانشگاه برای حل مشکلات جامعه معلولان کشور، تولید شواهد علمی، استانداردها، پروتکل ها و گایدلاین های لازم برای تامین خدمات این قشر، گفت: این دانشگاه از ابتدای تاسیس، و همچنان تلاش می کند تا شرایطی را فراهم کند که علاوه بر حمایت طلبی توسط ارگان های مختلف، همکاری خوبی با سازمان های مردم نهاد، بخش خصوصی و بخش دولتی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با معرفی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که دارای ۲۳ دپارتمان تخصصی، ۸ مرکز تحقیقات و بنیه علمی حدود ۱۸۰ متخصص و حدود دو هزار دانشجو است، افزود: در حال حاضر، حدود ۷۰۰ میلیون معلول در جهان داریم که معادل ۱۰ درصد جمعیت دنیا است و بزرگترین اقلیت معلولان را تشکیل می دهند که متاسفانه ۸۰ درصد آنان در کشورهای با درآمد کم و متوسط مثل ایران قرار دارند و معمولاً در این کشورها شرایط مناسبی برای معلولان فراهم نشده است و به نوعی مورد غفلت واقع شده اند.

رئیس دانشگاه با اشاره به نامگذاری روز ۳ دسامبر به نام روز جهانی معلولان، در مورد هدف از این اقدام مجمع عمومی سازمان ملل، گفت: آشنایی جامعه جهانی و مردم با مشکلات، مسایل و توانمندی معلولان و افزایش آگاهی خود معلولان نسبت به نیازها و توانمندی های خودشان، هدف این نامگذاری بوده است.

خانکه افزود: معلول، به افرادی گفته می شود که دارای محدودیت جسمی، روانی و گاهاً ذهنی هستند و این محدودیت ها، مانع نقش آفرینی آنان در حوزه های مختلف شود، و در نتیجه این افراد دچار مشکلاتی برای انجام فعالیت و داشتن زندگی مستقل خواهند شد که تمام تلاش جامعه جهانی بر این است تا شرایطی فراهم کند که معلولان نیز دارای فرصت برابر با سایر افراد باشند و با شان و عزت، زندگی مستقلی را در جامعه تجربه کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی در هر کشور، فراهم آوردن امکانات برای زندگی با فرصت برابر برای گروه های اقلیتی است، اظهار داشت: برای معلولان هم باید شرایطی ایجاد کنیم که بتوانند در جامعه، به طور مستقل و با عزت زندگی کنند.

رئیس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: این دانشگاه از بدو تاسیس با این فلسفه ایجاد شد که بتواند شواهد علمی مناسب برای تسهیل زندگی معلولان، حل مشکلات معلولان و فراهم آوردن امکانات لازم برای توسعه خدمات توانبخشی و سلامت اجتماعی را انجام بدهد.

وی توضیح داد: اگر سه سطح خدمات را در نظام سلامت یعنی بهداشت، تشخیص و درمان، و توانبخشی در نظر بگیریم، نظام سلامت در دو سطح اول و دوم از گستردگی خوبی برخوردار بوده ولی در سطح سوم (توانبخشی)، توجه کافی و وافی به آن نشده است و منابع لازم مصروف نشده، کما اینکه در حال حاضر متولی برای حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی در نظام سلامت دیده نشده است.

خانکه به عنوان استاد و محقق برجسته کشورمان نیز افزود: در حال حاضر، افرادی که دارای محدودیت یا معلولیت مادرزادی یا اکتسابی می شوند، خدمات توانبخشی متصل به نظام سلامت برای آنان دیده نشده است و این خدمات سلامتی به شکل پراکنده و براساس توان و بضاعت فرد ارائه می شود.

وی اظهار داشت: سازمان بهزیستی، جمعیت هلال احمر، وزارت بهداشت و همچنین وزارت رفاه، برای تامین این خدمات تلاش می کنند ولی به نظر می آید که نیاز است تا این تولی گری، متمرکز در نظام سلامت ایجاد بشود، نیاز است که توجه خاص به این حوزه بشود، بلکه نیاز است که بخشی از امکانات در تمام عرصه ها از زندگی شهرنشینی تا خدمات سلامت برای این گروه اختصاص داده بشود، و امکانات مورد نیاز این گروه در وسایل نقلیه عمومی نیز فراهم بشود.

وی تصریح کرد: باید جامعه را برای حضور بیشتر معلولان، مناسب سازی کنیم، چرا که محدود کردن معلولان، ایزوله کردن و خانه نشین کردن آنان، حق انسانی این گروه نیست و این گروه هم حق دارد تا مانند سایر اقشار، در جامعه حضور داشته باشد و از توانمندی هایشان استفاده بشود و منابع مورد نیاز در اختیار آنان قرار بگیرد که دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نیز در این عرصه، قدم برمی دارد.

کد خبر 5087345

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان بهزیستی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی روز جهانی معلولان معلولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ویروس کرونا پروتکل های بهداشتی کووید 19 ایدز آمار کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سیما سادات لاری واکسن آنفلوانزا دیابت ستاد ملی مقابله با کرونا علیرضا رئیسی معلولین معلولان سعید نمکی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۰۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارائه می دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، حکمت الله هاشمی گفت: جمعیت هلال احمر استان زنجان با مشارکت قرارگاه الکفیل ۱۱۰ یونیت دندانپزشکی برای ارائه خدمات به نیازمندان در کشیدن، پر کردن، جرم گیری، برساژ و عصب کشی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در مجموعه ۶ هزار نفری ورزشگاه انقلاب شهر زنجان خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: ۳۱۰ دندانپزشک و دستیار دندانپزشک در ارائه این خدمات همکاری و مشارکت دارند که از این تعداد ۲۴۰ نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر وظیفه خدمت رسانی به مراجعان را بر عهده دارند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با تاکید بر اینکه یکهزار فریم عینک برای مددجویان کمیته امداد حضرت امام خمینی و بهزیستی تامین شده است، گفت: پس از انجام معاینات مورد نیاز این فریم ها تحویل بیماران نیازمند داده خواهد شد.

برپایی بیمارستان درمان و توانبخشی با ارائه خدمات رایگان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان از راه اندازی بیمارستان درمان و توانبخشی در کنار خدمات دندانپزشکی خبرداد و گفت: در این بیمارستان خدمات ویزیت و ارائه داروی رایگان به مراجعان از 12 لغایت 15 اردیبهشت ماه جاری انجام خواهد شد.

هاشمی تاکید کرد: در این مدت بیان شده پزشکان عمومی و متخصص کودکان، زنان و زایمان، تغذیه، داخلی، کلیه، ریه کودکان و قرنیه در بیمارستان درمان و توانبخشی بیماران نیازمند را ویزیت خواهند کرد.

وی خاطرنشان کرد: نوزادان و کودکان تحت پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد به لحاظ سلامت حرکتی و جسمی معاینه خواهند شد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان، این معاینات را صافی کف پا، پای پرانتزی و گودی کمر برشمرد و گفت: در صورت تشخیص پزشک برای درمان در صورت داشتن مشکل، این کودکان و نوزادان جهت درمان به مراکز درمان و توانبخشی هلال احمر استان ارجاع داده می شوند.

حضور ۵ مشاور داوطلب برای ارائه خدمات رایگان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در مدت ارائه خدمات دندانپزشکی، درمان و توانبخشی پنج مشاور داوطلب جمعیت هلال احمر آماده ارائه خدمات مشاوره به مراجعان خواهند بود.

هاشمی افزود: علاوه بر خدمات بیان شده، روزانه چهار مربی هلال احمر اقدام به ارائه آموزش های امداد و کمک های اولیه به عموم مردم و علاقمندان به صورت رایگان خواهند کرد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز به اجرای طرح مرهم زائر اشاره کرد و گفت: در این طرح داروهای مازاد همشهریان زنجانی جمع آوری و با کمک داوطلبان، پرستاران و متخصصین داروخانه ها تفکیک شد.

علی منفرد ادامه داد: این داروها در قالب اجرای طرح کاروان سلامت توزیع و مورد استفاده قرار می گیرد.

معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: در صورت نداشتن داروی مورد نیاز بیماران نیازمند، کد رهگیری دارویی صادر و از طریق داروخانه های هلال احمر به صورت رایگان تامین می شود.

گفتنی است، اردوی جهادی با رویکرد درمانی، آموزشی، فرهنگی و با تمرکز بر ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی به جامعه هدف نیازمند، با مشارکت قرارگاه جهادی الکفیل و جمعیت هلال احمر استان زنجان در مجموعه ورزشی ۶ هزار نفری انقلاب شهر زنجان از ۱۲ تا ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار خواهد کرد و تاکنون در استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی و گیلان این اردوی جهادی اجرا شده است.

کد خبر 6092516

دیگر خبرها

  • ۱۱۰ دندانپزشک به نیازمندان زنجانی خدمات ارائه می دهند
  • خرید بیش از ۹۵ میلیارد ریال وسایل کمک توانبخشی برای معلولان قزوینی
  • فعالیت بیش از ۷۰ مرکز خدمات مشاوره‌ای در استان اردبیل
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • بهره‌مندی بیش از ۳۶۰ هزار نفر از خدمات مشاوره بهزیستی مازندران