Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر حمیدرضا خرم خورشید با تبریک هفته پژوهش در تشریح عوامل توسعه کشور، نقش علوم انسانی و اجتماعی را حائز اهمیت دانست و گفت: توجه به امر فناوری، ایجاد و تقویت شرکت های دانش بنیان، سبب دستیابی به دستاوردهای بزرگی شد، اما وقتی به اقتصاد بدون نفت فکر می شود،تنها راه توسعه، تکیه بر امر پژوهش و فناوری و سرمایه گذاری در این بخش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: نقش علوم انسانی در توسعه کشور، مهم تر از علوم پزشکی و مهندسی است، اما به دلیل درآمدزایی علوم پزشکی و مهندسی، این تصور اشتباه بر نقش و تاثیرگذاری این علوم در جامعه نیز جاری شده است و حتی جوانانی که از ایران و دیگر کشورها، به کشورهای پیشرفته مهاجرت می کنند، مشتاق ادامه تحصیل در رشته های علوم پزشکی و مهندسی هستند.

وی افزود: درصورتی که هم اکنون نخبگان و جوانان در کشورهای پیشرفته دنیا، به سمت علوم مدیریتی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هدایت می شوند، چرا که معتقدند، اگر نیروهای جوان درعلوم انسانی و اجتماعی پرورش یابند، می توانند مدیران توانمند آینده برای اداره بخش های مختلف کشورشان باشند.   

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که در مجموعه دانشگاه های علوم پزشکی کشور و تحت نظارت وزارت بهداشت قرار دارد، تفاوت منحصربفردی به لحاظ فعالیت در حیطه های علوم توانبخشی و اجتماعی نسبت به دانشگاه های علوم پزشکی دارد، و گستردگی رشته های علوم اجتماعی در این دانشگاه و ارتباط آنها با سلامت و رشد و پرورش نسل آینده، نیاز به نگاه ویژه و حمایت بیشتر از سوی وزارت بهداشت و حاکمیت به این مرکز دانشگاهی و تحقیقاتی است، تا تاثیرگذاری علوم اجتماعی بر توسعه کشور واقع شود.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: فارغ التحصیلان این رشته ها می توانند علاوه بر اینکه در نظام سلامت، به بهینه سازی و ارتقای بهره وری کمک کنند، در سطح کلان تر و حاکمیت نیز مثمرثمر باشند و نتایج تحقیقات مربوط به این بخش هم سیستم مدیریتی کشور را راهگشا خواهد بود.

خرم خورشید، از میان سه عامل موفقیت درهرکاری (ایده، نیروی انسانی و بودجه)، " مدیریت ایده ها " را از دیگر عوامل تاثیرگذار بر توسعه کشور دانست و گفت: مدیریت ایده ها و جهت دهی آنها در روند توسعه بسیار موثر است.

وی بحث کمبود و یا نبود بودجه و اعتبارات را از موانع جدی در روند گسترش فعالیت های تحقیقاتی و توسعه کشور ذکر کرد و اظهار داشت: ارزش گذاری و گرامی داشت فعالیت های پژوهشی و جایگاه پژوهشگران در کشور ما، با نامگذاری این مناسبت به عنوان " هفته پژوهش "، نشان داده شده، اما هیچگاه نسبت به ارتقای آن، توجه جدی صورت نگرفته است.

وی افزود: اگر گرامی داشت فعالیت های پژوهشی و جایگاه پژوهشگران در کشور، از حرف و شعار خارج می شد، و مانند بسیاری از کشورهای دنیا، و حتی کشورهای همسایه، اعتبارات مناسبی برای پیشبرد اهداف تحقیقاتی درنظر گرفته می شد، توسعه کشور سرعت می گرفت.

معاون تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در همین راستا، به سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی در چند کشور آسیایی اشاره کرد وگفت: سهم تحقیقات در  کره جنوبی ۳.۶ درصد تولید ناخالص ملی، سهم تحقیقات در ژاپن  ۳.۴ درصد، در روسیه ۱.۵ درصد و در هند ۱ درصد است،  این درحالی است که در قانون ششم توسعه ایرنا این سهم ۴ درصد و در قوانین قبل از آن، ۳ درصد بود، اما این قوانین اجرا نشد و رقمی بین ۰/۵ تا ۰/۷ درصد یعنی کمتر از یک درصد از تولید ناخالص ملی به تحقیقات در کشور ما اختصاص داده شد و حتی به اندازه هند هم حمایت مالی از تحقیق و توسعه در کشور صورت نگرفت.

خرم خورشید با توجه به شرایط موجود و محدودیت در منابع و اعتبارات، انجام تحقیقات " تقاضا محور" را پیشنهاد داد و افزود: انجام تحقیقات براساس تقاضا، منجر به محصول می شود و یا نتایج آن مورد استفاده مدیریت ها در سطوح مختلف نظام سلامت و یا بخش های دیگر قرار خواهد گرفت.

از خرم خورشید در مورد طرح توسعه مرکز رشد فناوری دانشگاه سئوال شد در پاسخ گفت: مکانی در محوطه دانشگاه به این منظور اختصاص داده شده است و چون از ساختار قدیمی و فرسوده ای برخوردار بود، با اعتبارات اولیه، این محل مقاوم سازی و بازسازی شد و با حدود ۴.۵ میلیارد  تومان اعتباری که معاونت علمی – فناوری ریاست جمهوری کمک کرده است، نسبت به تکمیل عملیات ساخت و ساز اقدام خواهیم کرد و امیدواریم وزارت بهداشت نیز به تجهیز آن کمک کند.

شورای پژوهشی، و چگونگی ترکیب جدید اعضای آن، موضوع پرسش بعدی از معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه بود که در این باره اظهار داشت: درصددیم که شورای پژوهشی و شورای فناوری به روز شوند و سیاست های جدید عالی ترین مرجع سیاستگذاری در این خصوص را مطرح و به اجرا بگذاریم.

معاون تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود:  برترین افراد در بخش های مختلف معاونت پژوهشی دانشگاه، که براساس ملاک ها و معیارهای وزارت بهداشت (همچون، دارای مقالات برتر، فعال در جذب گرنت، داشتن ارتباطات علمی خارج از دانشگاه بصورت ملی و بین المللی، همکاری با معاونت تحقیقات)، انتخاب شدند، مورد تقدیر قرار می گیرند.

در مراسم گرامی داشت هفته پژوهش که در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی برگزار شد سه نفر پژوهشگر برگزیده، سه نفر فعال در جذب گرنت، چهار نفر پژوهشگر جوان، سه مرکز تحقیقات برتر، یک مجله برتر، یک داور برتر، دو نویسنده برتر، یک همکار معاونت تحقیقات و دو دانشجوی برتر معرفی و قدرددانی شدند.

برچسب‌ها محققان ایرانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فناوری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محققان ایرانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فناوری محققان ایرانی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی فناوری اخبار کنکور دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی معاون تحقیقات وزارت بهداشت توسعه کشور علوم پزشکی خرم خورشید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۸۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مرکز پژوهش، فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور در دانشگاه علم و صنعت ایران افتتاح شد.

روح‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌نیان رئیس‌جمهور با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، اولین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است، گفت: اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است.

وی در همین راستا افزود: همچنین از ۱۰ دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می‌شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

دهقانی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد.

وی افزود: در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رئیس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است.

وی ادامه داد:  در همین راستا، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی ۱۱۰ استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران گفت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم.

وی تاکید کرد: بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم.

وی در همین راستا ادامه داد: انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

 معاون علمی رئیس جمهور ادامه داد: دانشگاه فراتر از آن‌که که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل ۱۰۰۰ امتیاز است که تا ۴۰۰ امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد